Paddenstoelenkoekjes - Recept | Jill
Haal de herfst in huis met deze paddenstoelen koekjes!
Wat heb je nodig:
370 gr. bloem
1 zakje vanille suiker
160 gr. poedersuiker, 1 zeefje
2 eetlepels poedersuiker
1/2 eetlepel bakpoeder
150 g ongezouten boter, kamertemperatuur
1 groot ei, losgeklopt
1 grote eidooier, geklopt
Roze en orange chocolade
Suiker parels
Stappen:
Stap 1:
Meng de bloem, suiker en bakpoeder in een kom.
Stap 2:
Meng in een andere kom de boter met een spatel zacht.
Stap 3:
Voeg het ei en de eidooier toe en klop tot het is opgenomen.
Stap 4:
Meng de droge ingrediënten in 2-3 stappen bij het botermengsel.
Stap 5:
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten in de koelkast afkoelen.
Stap 6:
Zet de oven op 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Stap 7:
Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in twee delen (het ene groter dan het andere, bijna 2/3 van het deeg). Leg het kleinere stuk opzij.
Stap 8:
Maak gelijke balletjes van het deeg (circa 35 gr.) en leg op de bakplaat, zo’n 2,5 cm uit elkaar. Druk de balletjes naar beneden zodat de onderkant plat wordt. Dit worden de paddenstoelenhoedjes.
Maak van het andere deegrolletje de steeltjes van zo’n 6 cm lang (circa 12 gr.) en leg deze ook op de bakplaat met wat ruimte tussen elk steeltje.
Bak 10-15 minuten in het midden van de oven, totdat de koekjes rijzen en aan de randen iets bruin worden
Stap 9:
Als de koekjes nog warm zijn snijd een rondje uit de onderkant. Laat de koekjes dan afkoelen.
Stap 10:
Smelt de chocolade, doop de steeltjes in de chocolade en duw in een paddenstoelenhoedje. Laat hard worden in de koelkast.
Stap 11:
Duw nu de bovenkant van de paddenstoel in de roze chocolade en versier met suikerparels.