Bananenbrood tulband met regenboog topping
Lekker, shiny en ook nog eens gezond! Snel aan de slag dus met dit heerlijke bananenbrood.
Wat heb je nodig:
• 450 gr banaan
• 3 eieren
• 200 gr (volkoren)meel
• 150 gr dadels
• 120 gr walnoten
• 1 zakje bakpoeder
• Staafmixer
• Tulband bakvorm
Voor het glazuur:
• 200 gr roomkaas
• Scheutje yogurt
• Poedersuiker naar smaak
• Voedingskleurstof in de kleuren van de regenboog
Stappen:
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Stap 2:
Pureer de bananen samen met de dadels.
Stap 3:
Mix daar de eieren doorheen.
Stap 4:
Voeg het meel en bakpoeder toe en mix tot alles is opgenomen.
Stap 5:
Hak de walnoten in kleine stukjes. Schep deze door het bananenbeslag heen.
Stap 6:
Vet de bakvorm een beetje in met zonnebloemolie.
Stap 7:
Doe het beslag in de bakvorm en bak 60 minuten in de oven. Laat de tulband afkoelen, voordat je deze uit de vorm haalt.
Stap 8:
Voor het glazuur: mix de roomkaas tot dat deze romig is.
Stap 9:
Voeg yoghurt toe zodat het glazuur wat vloeibaarder wordt.
Stap 10:
Voeg nu de poedersuiker toe totdat je de juiste dikte hebt bereikt.
Stap 11:
Kleur het glazuur in de kleuren van de regenboog en giet over de tulband.
Stap 12:
Versier met grote suikerparels en merengue toefjes.