Prinsessentaartjes bakken | Jill
Met deze royal taartjes steel je de show!
Wat heb je nodig:
- 2 cakes
- Voedingskleurstof in 3 kleuren: 2 voor de cake en 1 voor de botercrème
- Botercrème: 150 gr. boter en 300 gram poedersuiker
- Frambozen
- Ronde snijvorm
Voor het kroontje:
- Fondant
- Flesje
- Goudverf eetbaar
- Suikerparels
- Eetbare glitter
- Evt. gelei baklijm
Stappen voor de cake en botercrème:
Stap 1:
Bak 2 cakes in verschillende kleuren of tinten.
Stap 2:
Maak botercrème door de boter romig te kloppen en telkens een beetje poedersuiker toe te voegen. Voeg op het laatst de voedingskleurstof toe.
Stap 3:
Snijd plakken van de cake, circa 1.5 cm dik.
Stap 4:
Druk er rondjes uit met de snijvorm.
Stap 5:
Voeg om en om een rondje cake, een dotje botercreme met een framboos in het midden, weer een rondje cake, tot je drie lagen cake hebt.
Stappen voor het kroontje van fondant:
Stap1:
Maak 4 slangetjes van fondant.
Stap 2:
Leg 1 slangetje recht neer circa 10cm lang.
Stap 3:
Leg het volgende slangetje ertegenaan maar rol het einde naar binnen (aan beide kanten).
Stap 4:
Rol het derde slangetje op dezelfde manier maar zet deze er anders om in.
Stap 5:
Maak een lusje en zet dat weer in het laatste slangetje.
Stap 6:
Leg op een klein flesje zodat het fondant rond kan opdrogen en gebruik eventueel wat gelei lijm om de verschillende slangetjes beter aan elkaar te plakken.
Stap 7:
Schilder het fondant goud en versier met suikerparels en/of eetbare glitter.