Diamanten Ringkoekjes
Shine like a diamond met deze koekjes. Ze zijn bijna te mooi om op te eten!
Wat heb je nodig:
- Koekjes deeg (zie recept hieronder)
- Royal icing (zie recept hieronder)
- Voedingskleurstof
- Suikerparels
- Eetbare glitter
Stappen:
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak een malletje van een diamanten ring of download deze van de website.
Stap 2:
Rol het deeg uit en snijd er diamanten ring vormpjes uit.
Stap 3:
Bak de koekjes af in circa 10 minuten, zodra de randjes bruin worden is zijn de koekjes gaar.
Stap 4:
Laat de koekjes afkoelen en maak ondertussen de Royal icing. Laat deze wit.
Stap 5:
Versier de ring met glitter (niet de diamant).
Stap 6:
Maak alleen de diamant van het koekje wit met royal icing. Trek altijd eerst een lijn langs de randjes van de diamant en vul daarna het oppervlak in.
Stap 7:
Laat goed opdrogen!
Stap 8:
Vul twee bakjes met water en doe er een beetje kleurstof in. Zorg dat één bakje heel licht van kleur blijft.
Stap 9:
Ga met een kwastje over de koekjes en kleur deze in met het water. Maak een verloop van een donkere kleur naar een lichte. Ga niet te vaak over hetzelfde stukje van het koekje dan beschadig je het glazuur
Stap 10:
Versier het randje van de diamant met suikerparels. Spuit er eerst wat Royal icing op zodat de pareltjes blijven plakken.
Koekjesdeeg maken:
Wat heb je nodig:
- 200 gram witte basterdsuiker
- Zakje vanillesuiker
- 200 gram koude boter
- 1 ei
- 400 gram bloem
Stappen:
Stap 1:
Mix de boter met de suiker.
Stap 2:
Voeg het ei toe.
Stap 3:
Voeg nu de bloem toe en mix met deeghaken. Als het gemend is even kneden. Verpak het deeg in folie en laat minimaal 1 uur in de koelkast.
Royal icing maken:
Wat heb je nodig:
- Eiwit van 2 eieren
- 300 gram poedersuiker
- Voedingskleurstof
Stappen:
Stap 1:
Voeg het eiwit en de poedersuiker samen en mix tot je de juiste dikte hebt.
Stap 2:
Laat een druppel royal icing in de kom vallen en kijk wanneer deze onzichtbaar wordt. Voor de koekjes wil je dat de icing mooi uitloopt maar ook weer niet te dun is en van het koekje glijdt.
Wil je het dikker: nog even blijven mixen.
Wil je het dunner: voeg een beetje water toe.