Ontbijtmuffins met Danielle
Voor deze ontbijtmuffins kom je je bed wel uit! Danielle helpt me mee met het bakken. De muffins zien er superzoet uit, maar ze zijn juist gemaakt van gezonde(re) ingrediënten.
Wat heb je nodig:
- 225 gram bloem
- 100 gram Griekse yoghurt
- 80 ml zonnebloemolie
- 60 ml melk
- 3 rijpe bananen
- 2 eieren
- 5 eetlepels honing
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- snuf zout
Glazuur:
- Roomkaas
- 2 eetlepels honing
- Bietensap of roze kleurstof
Stappen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Prak de bananen.
Stap 3
Mix de zonnebloemolie en honing goed door elkaar.
Stap 4
Voeg de eieren toe en mix tot een luchtig geheel.
Stap 5
Voeg nu de bananen, yoghurt, kaneel, bakpoeder en zout toe en mix door het beslag heen.
Stap 6
Voeg als laatste de tarwebloem beetje bij beetje toe.
Stap 7
Doe het beslag in de muffinvormpjes.
Stap 8
Bak de muffins nu 30 -40 minuten in de oven.
Stap 9
Glazuur: mix de roomkaas tot een glad mengsel. Voeg daarna de 2 eetlepels honing en bietensap toe.
Stap 10
Doe het roomkaas mengsel in een spuitzak met spuitmondje en versier de bovenkant.
Stap 11
Voeg als laatste de suikerparels toe.