Whoopies met Emma Keuven
Wat heb je nodig
- 200 g pompoenpuree (voor bereiding lees verder)
- 120 g zonnebloemolie
- 150 g basterdsuiker
- ½ tl vanille-extract
- 2 el maple syrup (ahorn siroop)
- 2 eieren
- 250 g patentbloem
- 1 tl bakpoeder
- 2½ tl koekkruiden
- snufje zout
- 3 kleuren voedingskleurstof
Voor de vulling:
- 60 g zachte roomboter
- 150 g poedersuiker
- 120 g roomkaas
- 2 el maple syrup
- 4 eetlepels ongeklopte slagroom
Stap 1
Maak pompoenpuree door blokjes pompoen 10 minuten te koken en te pureren. Laat dit goed afkoelen.
Stap 2
Teken rondjes op een bakpapiertje van circa 4 cm. Draai het papier om en leg op een bakplaat.
Stap 3
Meng olie, ei, basterdsuiker, vanille en maple syrup met de mixer en klop twee minuten.
Stap 4
Voeg de pompoenpuree toe en meng het met de mixer erdoor.
Stap 5
Zeef alle droge ingrediënten en meng ze kort door het beslag.
Stap 6
Schep het beslag op de rondjes en zet in de oven.
Stap 7
Bak ze gedurende 12 minuten in het midden van de oven op 170°C.
Stap 8
Laat de whoopies afkoelen op een rooster en maak ondertussen de vulling: Mix de boter, poedersuiker, roomkaas en maple syrup gedurende 5 minuten luchtig.
Stap 9
Verdeel de vulling over drie schalen en kleur ze met de kleurstof. Doe ze in de spuitzakken en laat ongeveer 45 minuten opstijven in de koelkast.
Stap 10
Vul de whoopies, en decoreer de bovenkant met een dotje vulling en suikerparels.