Mega Macaron Hartjes Taart - Recept | Jill
Een taart is natuurlijk de perfecte Valentijnsverrassing. Liefde gaat door de maag, toch?! En heb je geen liefde om deze taart voor te maken? Maak hem dan gewoon voor jezelf, want zelfliefde is natuurlijk ook belangrijk!
Wat heb je nodig:
Macaron koekjes
- 115 gram amandelmeel
- 160 gram poedersuiker
- 3 eiwitten van grote eieren ( 90 gram eiwit) op kamertemperatuur
- 90 gram fijne kristalsuiker
- Snufje zout
Voor de botercrème
- 125 gram roomboter (ongezouten en op kamertemperatuur)
- 60 gram frambozen (verse of uit de vriezer - ontdooid)
- 50 gram poedersuiker
Extra
- Mint en roze voedingskleurstof
- Suikerparels
- Sap van frambozen
- Frambozen
Stappen
1. Verwarm de oven op 160 C.
2. Teken een hart of download deze van de site en knip deze uit.
3. Trek over op het bakpapier 1 keer met de bovenkant naar voren en 1 keer omgedraaid (zodat ze straks goed op elkaar passen). Leg het bakpapiertje omgekeerd op de bakplaat.
3. Zeef en meng de poedersuiker en het amandelmeel door elkaar.
4. Klop het eiwit van 3 eieren tot het schuimt in een vetvrije kom.
5. Voeg dan de fijne kristalsuiker toe en mix net zolang, tot je de kom op zijn kop kunt houden.
6. Doe het poedersuiker-amandelmengsel bij het geklopte eiwit en schep alles met een spatel voorzichtig door elkaar. Dit is de meest precieze stap. Je moet het beslag zo vaak roeren, dat als je er een achtje in maakt, deze uitloopt maar nog wel te zien blijft.
7. Doe het mengsel in een spuitzak en vul de hartjes op het bakpapier.
8. Doe de bakplaat niet meteen in de oven, maar laat deze net zolang staan, totdat er een “huidje” op komt. Dit kan wel een uur duren. Als je er met je vinger aan zit, geeft de macaron niet meer af.
9. Bak de macarons in ongeveer 25 minuten gaar. Laat ze daarna goed afkoelen, voordat ze gevuld worden.
10. Terwijl de macarons in de oven staan of aan het afkoelen zijn, maak je de botercrème. Hiervoor klop je de boter ongeveer 5 minuten tot hij wittig van kleur is.
11. Doe daarna de poedersuiker erbij en mix tot een gladde botercrème.
12. Verdeel de botercrème in 2/3 en 1/3. Neem het sap van de frambozen en mix dat door de 2/3 van de botercrème en de mint kleurstof door het andere deel.
13. Spuit botercrème op de ene helft van de macaron, eerst langs de rand en dan nog dotjes over het hart. Vul de gaatjes met frambozen. Leg daarna het andere hart er op.
14. Spuit nu nog met de mint-kleurige botercrème dotjes langs de rand en versier met suikerparels.