Tropische Bloemen Taart
Taart 22 cm
- 4 eieren
- 120 gram Suiker
- 7 gram vanillesuiker
- 90 gram bloem
- 30 gram maizena
Botercrème:
- 45 gram bloem
- 240 ml melk
- 200 gram roomboter (ongezouten)
- 200 gram poedersuiker
Royal icing
- 1 Eiwit
- 150 gram poedersuiker
Divers
- Verschillende kleuren voedingskleurstof
- Penselen
- Suikerparels
Hieronder vind je alle stappen voor het maken van de taart. Maar ik begin bij hoe je op een taart kunt schilderen.
Stappen
Stap 1
Maak eiwitglazuur.
Splits het eiwit van het eigeel.
Stap 2.
Mix het eiwit met de poedersuiker tot het een gladde massa is. Voeg zo nodig een beetje water toe om het mengsel wat vloeibaarder te maken. Je hebt nu Royal icing
Stap 3
Meng de Royal icing met verschillende kleuren voedingskleurstof. Je kunt ook een lichte en een donkere versie van 1 kleur maken.
Stap 4
Bedenk wat je op de taart wilt schilderen, wij maken een tropische taart.
Stap 5
Begin met het schilderen van bloemen op de taart. Schilder daarna bladeren op de taart.
TAART
Stap 1
Vet een taartvorm in en verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Mix de eieren, suiker en vanillesuiker schuimig en luchtig. Dit duurt wel 10 minuten met een staande mixer op middelhoge stand.
Stap 3
Zeef de bloem en maïzena en spatel dit voorzichtig door het mengsel, zodat de lucht er niet uitgeslagen wordt.
Stap 4
Doe het beslag in de taartvorm en bak af in circa 30 tot 35 minuten.
Stap 5
Laat de taart afkoelen en snijd deze daarna doormidden
Stap 6
Smeer jam op een helft en druk de andere helft er weer boven op.
Stap 7
Smeer de botercrème op de taart tot deze helemaal bedekt is. En zet hem even een half uurtje in de koelkast, voordat je nog een laag toevoegt. Zo krijg je een hele strakke taart.
Stap 8
Zet de taart dan nogmaals een half uur in de koelkast, zodat de botercrème hard is en je er makkelijker op kunt schilderen.
BOTERCRÈME
Stap 1
Zeef de bloem en doe dit met de melk in een steelpannetje. Klop het even goed door, zodat er geen klontjes meer inzitten.
Stap 2
Breng het nu aan de kook maar blijf roeren. Als het mengsel dikker wordt zet je het vuur lager, nog steeds blijven roeren. Als het dik genoeg is, blijft er een cocktailprikker rechtop staan als je deze erin steekt.
Stap 3
Doe het mengsel in een kom en bedek deze met plastic folie, laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 4
Klop ondertussen in een andere kom de boter en voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe.
Stap 5
Zodra het bloemmengsel goed is afgekoeld, kun je deze toevoegen aan het botermengsel. Klop het mengsel nog zo’n vijf minuten door. Zet de kom dan weer in de koelkast, ongeveer een half uur. Daarna is je botercrème klaar.