Donut Cakejes - Recept | Jill
Een partijtje is geen partijtje zonder lekkere taart! En wat is er nou niet leuker om de taartjes met je gasten zelf te maken op je party. Deze donutcakejes zijn daar ideaal voor.
Donuts:
250 gram bloem
100 gram kristalsuiker
125 ml melk
70 gram ongezouten roomboter
1 ei
1 theelepel vanille extract
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
Voedingskleurstof
Suikerparels
Banketbakkersroom:
70 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
3 eidooiers
35 gram bloem
350 ml melk
Voedingskleurstof
Glazuur:
250 gram poedersuiker
3-4 eetlepels water
een mespuntje voedingskleurstof
Slingers:
Smeltchocolade
Aardbei veters
Sprinkles en parels
Eetpapier
Satéprikkers (ik heb ze op maat gemaakt en beglitterd)
Stappen cakebeslag:
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in.
Stap 2
Doe de boter, suiker en vanille-extract in een kom en mix tot een luchtig geheel. Voeg het ei toe en mix het er doorheen.
Stap 3
Zet de mixer op lage snelheid en voeg beetje bij beetje de melk, bloem en het bakpoeder toe.
Stap 4
Voeg voedingskleurstof toe aan het cakebeslag en mix dit nog even goed door. Doe het beslag in een spuitzak en vul de donutvorm tot iets meer dan de helft. Bak de donuts in ongeveer 12 minuten af.
Stappen glazuur:
Stap 1
Zeef de poedersuiker boven een kom.
Stap 2
Voeg beetje bij beetje water toe. Roer goed tot je een stevig glazuur hebt.
Stap 3
Voeg een mespuntje voedingskleurstof toe.
Tip: Is je glazuur te waterig? Voeg nog wat poedersuiker toe. Is het te stevig, dan voeg je een beetje water toe.
Banketbakkersroom:
Stap 1
Breng de melk aan de kook. Als er belletjes verschijnen is het goed.
Stap 2
Meng suiker, vanillesuiker en eierdooiers.
Stap 3
Doe de bloem erbij en roer tot het helemaal is opgenomen.
Stap 4
Als de melk kookt, roer eerst een klein beetje melk erbij, totdat het helemaal is opgenomen en doe dan de rest van de melk erbij. Goed roeren.
Stap 5
Voeg voedingskleurstof toe aan het mengsel en roer, totdat de kleurstof goed is opgenomen.
Stap 6
Zet het terug op het vuur en blijf roeren. Het mengsel wordt steeds dikker: het is goed als het de dikte van vla heeft.
Stap 7
Giet het mengsel in een schone kom en dek af met plasticfolie, zo komt er geen vel op. Laat het een beetje afkoelen en daarna in de koelkast opstijven.
Stap 8
Doe de bakkersroom in een spuitzak en leg even opzij.
Slingers
Stap 1
Vouw een vel eetpapier doormidden en knip hieruit driehoekjes waarbij de bovenkant aan elkaar zit. Zo krijg je een soort eendenbekje.
Stap 2
Neem een aardbeiveter en leg die tussen de eetpapieren driehoekjes.
Stap 3
Plak met een beetje gesmolten chocolade de vlaggetjes aan de aardbeienveter. Doe ook een beetje chocolade op de vlaggetjes en besprenkel met parels.
Stap 4
Leg de satéprikkers neer en doe er een druppeltje gesmolten chocolade op. Druk de uiteinden van de aardbeiveter erop met daarop nog een druppeltje chocolade en een parel.
Donuts decoreren
Stap 1
Snijd de donut doormidden, spuit een beetje banketbakkersroom erop en druk daar wat parels in.
Stap 2
Dip de bovenkant van de donut in het glazuur. Spuit wat eetbare glitterpoeder op de donut.
Stap 3
Zet de gedipte bovenkant op het banketbakkersroom. Steek de vlaggetjes in de donut en tadaaa, de donuts zijn een echte eyecatcher op jouw party!