Schelpengebakjes met Défano
Défano en ik maken schelpengebakjes.
Wat heb je nodig:
-5 plakjes bladerdeeg
-Slagroom
-Roze suiker
-Suikerparels
-Sprinkle sterren
-Roze voedingskleurstof
-Spuitzak en kartelspuitmondje
-Glanspoeder
Stappen:
Stap 1:
Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2:
Stapel het bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een rechthoek van circa 25 bij 40 centimeter.
Stap 3:
Snijd banen van circa 1 ½ centimeter breed. Neem de langste kant.
Stap 4:
Maak het bladerdeeg een beetje vochtig.
Stap 5:
Rol een hoorntje van bakpapier.
Stap 6:
Bestrijk de banen met een beetje water en rol rond het hoorntje van bakpapier. Rol telkens net iets over de vorige laag.
Stap 7:
Bak ze in circa 20 minuten af.
Stap 8:
Klop de slagroom op en doe er roze kleurstof bij.
Stap 9:
Vul een spuitzak met spuitmondje met de slagroom.
Stap 10:
Vul de schelpjes met slagroom als ze zijn afgekoeld.
Stap 11:
Versier met suikerparels en sprinkle sterretjes.
Stap 12:
Spuit er een beetje glanspoeder op, zo krijg je het parelmoereffect net als op een schelp.