Jill en Jytte maken een regenboogcakerol - Recept | Jill
Jytte en ik gaan een regenboogcakerol bakken voor haar zieke opa. Ik help haar met bakken en zij gaat mij helpen met voetballen, gaat het mij lukken om een lobje (voetbaltrucje) te doen?
Wat heb je nodig:
Ingrediënten voor de cake:
4 eieren
120 gr kristalsuiker
80 gr bloem
20 gr maizena
20 gr custard
60 gr boter
Voor de vulling:
200ml Slagroom
60 gram witte chocolade
rasp
Voor het kleuren van de cake:
kleurstof in 5 kleuren
5 spuitzakken
5 glazen
5 bakjes
Stappen:
Stap 1:
Splits de eieren.
Stap 2:
Smelt de boter in een pannetje en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. De boter moet wel vloeibaar blijven.
Stap 3:
Bekleed de bakplaat met bakpapier en vet het bakpapier in met boter of bakspray.
Stap 4:
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Stap 5:
Klop de eiwitten samen met de suiker tot stevige pieken.
Stap 6:
Mix de eidooiers er maximaal 10 seconden doorheen.
Stap 7:
Met de bloem, maizena en custard er met een spatel doorheen.
Stap 8:
Roer als laatste de gesmolten boter erdoor totdat je een mooi glad beslag hebt.
Stap 9:
Verdeel het beslag in 5 bakjes. Doe dit voorzichtig want je wil dat je beslag lekker luchtig blijft.
Stap 10:
Voeg aan alle bakjes een mespuntje kleurstof toe en roer het voorzichtig tot je de gewenste kleur beslag hebt.
Stap 11:
Vul alle spuitzakken met het gekleurde beslag. Een handige tip is om de spuitzakken om glazen te vouwen, zo krijg je het beslag er makkelijker in.
Stap 12:
Knip het puntje van de spuitzak en spuit kleur voor kleur een lijn beslag op de bakplaat. Begin met je eerste lijn in een hoek. Als de bakplaat vol is stop je de cake 17 minuten in de oven.
Stap 14:
Tijdens het wachten maken we de vulling. Klop de slagroom en schaaf de chocola.
Stap 15:
Haal de cake uit de oven en laat hem even afkoelen. Leg in die tijd de theedoek op het aanrecht. Stort de nog warme cake op de theedoek en rol het voorzichtig op. Laat de cake afkoelen in de theedoek.
Stap 16:
Rol de afgekoelde cake voorzichtig uit. Verspreid de slagroom over de cake en besprenkel hem met het chocoladeschaafsel. Rol de cake nu zonder de theedoek voorzichtig op en wikkel hem in vershoudfolie. Laat de cake een uurtje afkoelen in de koelkast.
Zo maak je de roosjes voor op de taart:
Stap 1:
Knip rondjes in verschillende grootte uit het eetbare papier en leg die dakpansgewijs tegen elkaar aan.
Stap 2:
Plek elk blaadje aan de onderkant vast met een heel klein beetje water.