Kniepertjes - bakken | Jill
Heb jij al eens kniepertjes gebakken? Dit zijn heerlijke koekjes die Jill versiert met slagroom en parels. Smullen!
Wat heb je nodig:
250 gram bloem
125 gram ongezouten roomboter
200 gram witte basterdsuiker
een halve theelepel gemalen anijszaad
1 ei
snufje zout
250 ml water
slagroom
mespuntje roze kleurstof
pareltjes
Stappen:
Stap 1:
Smelt de boter in een steelpannetje en laat afkoelen tot kamertemperatuur (nog wel vloeibaar).
Stap 2:
Zeef de bloem in een beslagkom. Voeg de suiker, anijszaad en het snufje zout toe en roer dit even door elkaar. Voeg nu de boter en eieren toe en mix dit met een garde tot een egale massa.
Stap 3:
Voeg beetje voor beetje het water toe en mix het geheel goed door. Je beslag is nu zo dik als pannenkoekenbeslag.
Stap 4:
Verwarm het wafelijzer en vet hem in met een klontje boter. Bak je wafel tot hij mooi goudbruin is.
Stap 5:
Haal de wafel uit het ijzer en rol hem direct op met de achterkant van bijvoorbeeld een pollepel. Laat het rolletje afkoelen op een rooster.
Stap 6:
Mix water met poedersuiker en dip de uiteinden van de rolletjes erin. Dip vervolgens in de pareltjes.
Stap 7:
Klop de slagroom stijf en voeg een mespuntje kleurstof toe. Doe de slagroom in een spuitzak en vul de rolletjes met slagroom. Maak hem helemaal af door een toefje op het rolletje te spuiten en strooi hier wat pareltjes overheen.