Borstplaat maken met Pieten
Wat heb je nodig:
- 200 gr kristalsuiker
- 80 gr vanillesuiker
- 20 gr roomboter
- 100 ml verse slagroom
- Uitsteekvormpjes
- Smeltchocolade
- Bakpapier
- Suikerparels
- Diepvrieszakje
Stappen
1. Smelt de suiker, vanillesuiker, boter en slagroom in een pan met dikke bodem. Roer tot de suiker helemaal is gesmolten. Verwarm heel langzaam en gebruik een houten spatel.
2. Laat het mengsel nog circa 3 minuten koken, totdat er sliertjes aan je spatel blijven hangen.
3. Leg ondertussen bakpapier op een bakplaat en leg er vormpjes op. Maak de vormpjes van te voren een beetje nat
4. Giet een dun laagje van circa 1/2 cm van het suikermengsel voorzichtig in de vormpjes.
5. Laat hard worden en draai na circa 25 minuten even om, zodat ook de andere kant hard wordt.
6. Smelt 2 kleuren smeltchocolade au bain-marie en doe dit in diepvrieszakjes.
7. Knip een mini puintje van het zakje en teken dan met de chocolade op de borstplaat.
8. Maak het helemaal af met een paar suikerparels.