Jill en Piet maken Speculaascake Cadeautjes

Voor Sinterklaas ga ik speculaascake cadeautjes met marsepein maken. En daar krijg ik hulp bij van niemand minder dan Piet! Nou ja hulp... Piet is vooral heel goed in proeven.  

Wat heb je nodig:
- 200 gram ongezouten roomboter
- 200 gram lichte basterdsuiker 
- 200 gram bloem
- 6 gram bakpoeder
- 4 eieren
- 3 eetlepels speculaaskruiden
- Snufje zout
- Verschillende kleuren marsepein
- Suikerparels

Stappen:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Stap 1:
Doe de boter, de suiker en het snufje zout in een kom en klop dit tot een romig mengsel.

Stap 2:
Voeg een voor een de eieren toe. Als het eerste ei opgenomen is voeg je het volgende ei toe.

Stap 3:
Zeef de bloem, bakpoeder en speculaaskruiden en voeg deze beetje voor beetje toe aan het mengsel. 

Stap 4:
Vet de bakvorm in. Om de cake gemakkelijk uit de vorm te krijgen, leg je twee stroken bakpapier gekruist in de vorm. Stort het beslag in de bakvorm en bak de cake in 50 minuten af.

Stap 5:
Maak strikjes van marsepein om de cadeautjes te maken en versier deze met suikerparels.