Groentenchips

Je hoeft echt niet altijd een taart of koekjes te bakken, met groente kan je net zo goed aan de slag! Jill laat zien hoe je deze lekkere en gezonde groentenchips maakt.

Wat heb je nodig 
- aardappelen
- rode bieten
- wortelen
- pastinaak
- olijfolie of zonnebloemolie
- zout
- paprikapoeder
- chips-zakje (zie hieronder hoe deze te maken)

Stappen
1. Snijd de groenten in dunne plakjes en dep ze droog met keukenpapier.
2. Doe de plakjes in een kom samen met 1 á 2 eetlepels olie en meng het voorzichtig door elkaar.
3. Leg de schijfjes goed verspreid op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 tot 20 minuten knapperig en gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden.
4. Laat de groentechips afkoelen op de bakplaat (zo worden ze lekker knapperig) en strooi er nog een snuf zout en/of paprikapoeder overheen. Verdeel de chips over je eigen gemaakte zakjes en je pyjama-party kan beginnen! 

Chips-zakje

Wat heb je nodig 
- dik papier
- lijm
- lint
- stift of fine liner
- glitterstenen
- sjabloon

Stappen
1. Print het sjabloon op dik papier en knip het uit.
2. Vouw de stippellijnen en plak de zijkanten op elkaar.
3. Versier je chips-zakje met mooie krullen, glitterstenen en een strikje. Vul je zakje met je eigen gemaakte chips en groente eten wordt een feestje!