Toverhoeden-taartjes
Wat heb je nodig
Voor de muffins
- 180 gr zelfrijzend bakmeel
- 135 gr suiker
- 180 roomboter
- 4 eieren
- mespunt zout
- 1 zakje vanillesuiker
- zelfgemaakte uitsteker
Voor de bodempjes
- 100 gr roomboter
- 250 gr biscuitjes (voor 5 á 6 hoeden)
- uitsteekring
Voor decoratie
- botercrème (zie recept onderaan)
- fondant
- (gouden) suikerparels
Stappen
Ik heb voor deze hoeden-taartjes extra grote muffins gebakken maar je kunt ook een normaal formaat gebruiken, je hoedje wordt dan gewoon iets kleiner.
1. Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en mix het tot een romige massa.
2. Voeg de eieren één voor één toe en mix het kort. Doe dan het zout en het zelfrijzend bakmeel erbij en mix het een paar minuten tot een luchtig beslag.
3. Vul de vormpjes met het beslag en bak de muffins gaar in een voorverwarmde oven (175 graden) in ongeveer 20 minuten.
4. Maal de biscuitjes fijn met met een staafmixer of keukenmachine.
5. Smelt de boter in een pannetje en roer het door de koekkruimels heen, vul de bakring met een laagje van dit mengsel tot een kleine cm dikte en zet de bodempjes even in de koelkast.
7. Snijd het topje van de muffin af (zodat hij op z’n kop kan staan) en snijd de muffin bij, zodat er een hoed-vorm ontstaat.
8. Snijd een klein randje van de onderkant (nu bovenkant) af en maak een gat in het midden van het overgebleven deel (je kunt hiervoor een lege rol van vershoudfolie gebruiken).
9. Bekleed de bodempjes met een laag fondant en zet de muffin hier bovenop. Vul het gat met pareltjes en een konijntje van fondant en zet het “dekseltje” er op.
10. Besmeer de muffin met een laagje botercrème en bekleed het hoedje met een laagje uitgerold fondant.
11. Versier de hoedjes met sterren van fondant en suikerparels om ze een magische uitstraling te geven. Bespray ze eventueel nog met eetbaar glitterpoeder. Nu is het moment daar: je mag de toverhoedjes aansnijden! Wat komt er bij jou uit de hoge hoed tevoorschijn??
* Botercrème:
Wat heb je nodig
- 175 gr ongezouten boter (op kamertemperatuur)
- 350 gr poedersuiker
Stappen
1. Mix de poedersuiker met de boter in een kom, tot er een romige massa ontstaat.
2. Als de botercrème iets te dik is, kun je er een scheutje melk doorheen mengen, dan wordt je crème wat dunner en is hij makkelijker spuitbaar.