Kleuren-koekjes

Jill laat zien hoe je super vrolijke kleuren-koekjes maakt!

Wat heb je nodig
200 gr witte basterdsuiker
400 gr bloem 
200 gr roomboter
1 ei
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
smelt chocolade in verschillende kleuren

Stappen
1. Doe de ingrediënten voor het deeg bij elkaar in een kom en kneed er een mooi deeg van. Rol het deeg uit tot een kleine centimeter dikte en stans koekjes uit het deeg. Bak ze af in ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
2. Smelt de verschillende kleuren smelt-chocolade en ga nu experimenteren met al je keukengerei. Met bijvoorbeeld een vork, een (keuken)kwast of lepel besprenkel je de koekjes met steeds weer een andere kleur chocola. Op deze manier krijg je een prachtig, artistiek spetter-patroon; deze manier van schilderen heet de “Pollock methode”.
3. Leef je helemaal uit en haal de kunstenaar in je naar boven! Als je tevreden bent met het resultaat laat je de chocolade uitharden en dan zijn je koekjes klaar om op te eten (óf om in te lijsten)!