Terug in de tijd met ‘Meidengroep’!

In de serie ‘De Remake’ steken we oude liedjes in een nieuw jasje. Afgelopen week hebben we een nieuwe versie gemaakt van ‘Meidengroep’. 41 jaar geleden zongen onder andere Dagmar Brusse, Krista Kruft en Hanneke Brandt ‘Meidengroep’. Hoe was het voor hen om bij Kinderen voor Kinderen te zitten en wat vinden ze van de nieuwe versie?

Hoe zijn jullie bij Kinderen voor Kinderen gekomen?
Hanneke: Ik heb van mijn 5e tot mijn 10e in Hongkong gewoond. Wij hadden van mijn oma in Nederland de cassettebandjes van Kinderen voor Kinderen één, twee en drie gekregen. We hebben ze helemaal grijs gedraaid. Toen we in Nederland aankwamen, zagen we een kleine advertentie in de Hilversumse krant. En daar hebben mijn ouders, namens mij, op gereageerd. Ik mocht toen auditie doen en werd uitgekozen. Helemaal te gek natuurlijk. Een droom die uitkwam. Uiteindelijk heb ik in koor 4 en 5 gezeten.

 

Krista: Toen ik 10 was, zag ik de film Annie en ik wist dat ik dat ook wilde: zingen en dansen op het scherm. Ik stuurde een brief naar Kinderen voor Kinderen en mocht op auditie komen. Ik begon in Kinderen voor Kinderen 4. Ik heb vier jaar meegedaan tot koor 7.

 

Dagmar: Mijn moeder zag een oproep voor een auditie in de krant en heeft mij en mijn tweelingzus Lara aangemeld. We kwamen door de selectie en de rest is geschiedenis. We hebben 4 jaar meegedaan.

 

Hoe was je ervaring bij Kinderen voor Kinderen?
Hanneke: Ik vond het echt heel erg leuk. Wij repeteerden best wel veel en Kinderen voor Kinderen was mijn verlengde familie. Ik bracht meer tijd door met het koor dan met mijn vrienden van school.

 

Krista: Het was superleuk om mee te doen. In de zomer moesten we altijd naar Wisseloord, de muziekstudio in Hilversum, om alles op te nemen. We werden heel goed verzorgd en hadden altijd heel veel lol met elkaar. Ik heb veel goede herinneringen aan die tijd!

 

Dagmar: Geweldig leuk, we hadden twee keer per week sessies in het VARA-gebouw in Hilversum om de liedjes te oefenen en dat was grandioos. Ik denk dat het net zoiets was als sporten, maar wij vonden zingen superleuk en de hele samenkomst met alle andere kinderen was ook een mooie ervaring. Kortom, een hele mooie tijd!

 

Wordt u nog vaak herinnerd aan 'Meidengroep' en de tijd bij Kinderen voor Kinderen?
Hanneke: De Meidengroep was natuurlijk wel iets bijzonders. We zijn met onze groep meiden best een paar keer op pad geweest. Optredens hier en daar en natuurlijk bij Top Pop. We hebben natuurlijk 5 weken in de top 40 gestaan.

In die tijd werd ik echt wel herkend op straat. Toen vond ik dat niet altijd heel leuk. Maar nu kijk ik er alleen maar op terug met hele warme gevoelens. Superleuke tijd! Ik vind het nog steeds leuk om alle liedjes van toen langs te zien en horen komen.

 

Krista: Toen Kinderen voor Kinderen 4 goud werd en een bekroning kreeg, gingen we met ‘Meidengroep’ bij de uitreiking optreden. We waren backstage met alle jaren 80-artiesten. Daar heb ik nog een mooie handtekening van Dionne Warwick aan overgehouden! Ik was en blijf het meisje van Kinderen voor Kinderen. Ook volwassenen schieten me soms nog aan met de vraag of ik het meisje van ‘Make-up’ ben.

 

Dagmar: Het is inmiddels 41 jaar geleden maar ik krijg gemiddeld twee keer per jaar een aanvraag voor een klein interview. Maar dat is meer in combinatie met het liedje Op Een Onbewoond Eiland, waar ik ook solist was. Mijn kinderen (ik heb 4 dochters) vinden het soms wel grappig om mensen te laten zien dat ik dat heb gezongen ooit.

 

Wat vind je van de nieuwe versie van ‘Meidengroep’?
Hanneke: Ik vind de nieuwe versie wel leuk. Maar voor mij wint natuurlijk altijd de oude.

 

Krista: ‘Meidengroep’ is een nummer dat iedereen zich nog kan herinneren! Heel leuk dat jullie dit nu in een nieuw jasje hebben gestoken!

 

Dagmar: Er komen niet echt herinneringen naar boven bij het luisteren naar deze versie van Meidengroep. Muzikaal gezien is het een compleet ander arrangement. Meidengroep was geschreven binnen de tijdsgeest van dat moment met de Dolly Dots, Luv, en later de Spice Girls. Het concept van een meidengroep bestaat niet echt meer op dit moment. Het is de era van singer-songwriters en dat is wat ik hoor in het nieuwe Meidengroep-nummer. Dus de reden om dit nummer zo onherkenbaar te reviven is mij niet helemaal duidelijk. Alleen de tekst is hetzelfde. Mij doet het dan ook niet zoveel, want het klinkt als zoveel andere nummers van dit moment.