TERUG IN DE TIJD MET ‘HALLO WERELD’!

In de serie ‘De Remake’ steken we oude liedjes in een nieuw jasje. Afgelopen week hebben we een nieuwe versie gemaakt van ‘Hallo wereld’. Onder andere Tamar Kloos en Noa-Joëlle Krouwel zongen twaalf jaar gelden in ‘Hallo wereld’. Hoe was het voor hen om bij Kinderen voor Kinderen te zitten en wat vinden ze van de nieuwe versie?

Hoe ben je bij Kinderen voor Kinderen gekomen?

Tamar: Omdat mijn zus Dana ook bij het koor zat, was het voor mij een logische stap om auditie te doen. Ik hield van zingen en dansen, net als zij. Ik trad dus eigenlijk een beetje in haar voetsporen.

Noa-Joëlle: Vroeger danste ik bij een dansschool waarvan een vriendinnetje bij Kinderen voor Kinderen zat. Ik was toen nog te jong om auditie te doen voor het koor. Waardoor ik eerst mee heb gedaan aan het Kinderen voor Kinderen songfestival. Toen ik eindelijk oud genoeg was om auditie te doen heb ik dit ook direct gedaan en daar begon dan ook mijn Kinderen voor Kinderen avontuur!

Hoe was je ervaring bij Kinderen voor Kinderen?

Tamar: Mijn tijd bij het koor was heel leuk en bijzonder. Het eerste jaar was best lastig. Ik was verlegen en voelde me soms alsof ik nergens écht bij hoorde. Ik was zowel koorlid als achtergronddanser bij Lucia Marthas. Hierdoor voelde ik me soms een beetje tussen wal en schip raken. Wanneer de koorgroep samenkwam, was ik er soms niet bij omdat ik verplichtingen had bij de dansgroep. Andersom miste ik bij de dansgroep belangrijke momenten vanwege kooractiviteiten. In het tweede jaar ging het beter en daar heb ik ook hele leuke herinneringen van. Toch wilde ik na dat jaar stoppen, omdat ik weinig tijd had voor vriendinnen. Mijn ouders overtuigden mij ervan om nog een jaartje te blijven. Dat was ook wel een goede keuze uiteindelijk, want toen “Hallo Wereld” een hit werd, volgden er een hele leuke tijd waarin ik mij helemaal op m’n plek voelde.

Noa-Joëlle: Ik heb het alle jaren met onwijs veel plezier gedaan. Zingen, dansen en optreden was wat ik het allerliefst deed. Ik heb supergave dingen gedaan, bijvoorbeeld met Jamai gezongen in de Johan Cruijff Arena voor ‘Nederland helpt Japan’. Daarnaast ben ik ook verschillende keren naar de Kidstop20 geweest. Zo zijn er nog veel meer mooie en leuke herinneringen aan Kinderen voor Kinderen, maar dat zijn er te veel om op te noemen!

Word je nog vaak herinnerd aan ‘Hallo Wereld’ en je tijd bij Kinderen voor Kinderen?

Tamar: Best vaak eigenlijk! Ik krijg soms berichtjes via Instagram met de vraag of ik ‘de Tamar van Hallo Wereld’ ben, soms wordt er een foto van mij gedeeld op KvK-fan accounts of sturen vrienden Tiktoks door waarin mensen zich afvragen hoe het nu gaat met de kinderen die destijds ‘Hallo Wereld’ zongen. Oja en wat ook erg leuk was; toen we net aan het daten waren, stuurde mijn vriend een filmpje waarop hij Hallo Wereld aan het luisteren was met vrienden, niet wetende dat ik daarin meezong. Dat was wel heel grappig.

Noa-Joëlle: Voornamelijk de eerste paar jaren, toen ik naar de middelbare school ging. Zo nu en dan word ik op de meest onverwachte plekken herkend. Zo werd ik een jaartje terug nog herkend in een pretpark. Onwijs grappig en toch blijft het een beetje gek.Ook werden de nummers zo nu en dan afgespeeld tijdens het uitgaan, dan ga je even extra los.

‘Hallo Wereld’ was een grote hit. Hoe vond je dat?

Tamar: Het was heel leuk, omdat we met een heel leuk groepje op allerlei leuke plekken mochten optreden. We raakten ook bevriend met elkaar. Ik vond het minder leuk toen mijn basisschool opeens het dansje ging instuderen. Ik zat in groep 8 en mijn klasgenoten vonden zichzelf te oud voor Kinderen voor Kinderen. Daardoor werd ik er een beetje mee geplaagd. Ik vond het net zo ongemakkelijk als zij dat we dat dansje moesten leren. Of ongemakkelijker.

Noa-Joëlle: Dat was natuurlijk supergaaf! Omdat het een grote hit was mochten we het nummer op superleuke plekken zingen. Je hoorde het nummer vaak om je heen. Dan was ik toch stiekem wel heel erg trots als ik het ergens anders hoorde dan op het podium of in de studio. Mensen zijn er tot op de dag van vandaag nog steeds heel positief over en dat is dan ook wel heel leuk om te horen.

Doe je nu nog steeds iets met muziek of ben je iets heel anders gaan doen?

Tamar: Ik doe eigenlijk bar weinig met muziek nu! Afgelopen jaar ben ik begonnen met pianoles, maar het thuis oefenen gaat nog niet echt van een leien dakje. Zingen doe ik eigenlijk ook nooit meer, in tegenstelling tot mijn zus. Mijn hart ligt toch echt bij dansen. Dat doe ik overigens niet meer op hoog niveau, maar gewoon voor de leuk. Ik hoop na de afronding van mijn studie politicologie maatschappijwetenschappen te gaan doceren. Misschien kan ik Hallo Wereld dan wel inzetten als lesmateriaal, het liedje heeft eigenlijk een hele maatschappelijk relevante tekst.

Noa-Joëlle: Ik heb langere tijd covers en video’s op YouTube en andere social media gepost. Waardoor ik een paar keer ben uitgenodigd om te komen zingen bij radio-omroepen. Ook heb ik hier en daar een avondje ergens mogen optreden bij kleine events in de buurt. Ik ben gaan studeren en werk nu als verpleegkundige op een HIC, dat is een high en intensive care voor mensen in psychiatrische crisis. Totaal wat anders! Ook heb ik een tijdje zangles gegeven, wat ik heel leuk vond!

Als je nu naar ‘Hallo Wereld’ luistert, welke herinneringen komen naar boven en wat vind je van het nieuwe nummer?

Tamar: Het nieuwe nummer is echt top. Heel slim gedaan. Mensen willen natuurlijk graag losgaan op nostalgische nummers als deze. Het was al wel een dansbaar nummer, maar ik denk dat dit zeker een welkome versie is.

Noa-Joëlle: Als ik aan Hallo Wereld denk, denk ik terug aan het maken van de videoclip. Dat soort dagen waren altijd de leukste dagen. Ook denk ik aan de liveshows en de gezelligheid die we met z’n allen hadden onderling. Naast dat we met z’n allen aan het optreden waren en deden wat we onwijs leuk vonden, hebben we met elkaar ook heel veel tijd doorgebracht en leuke dingen meegemaakt. Ik blijf er altijd met heel veel plezier op terugkijken. Ik zal hetnever nooit vergeten.

Het nieuwe nummer gaat zeker weten aanslaan! Ik zou er niet gek van opkijken als deze ineens afgespeeld wordt op een festival. Happy hardcore is natuurlijk trending momenteel, dus het sluit helemaal aan!