Terug in de tijd met 'Hé jullie'

In de serie ‘De Remake’ steken we oude liedjes in een nieuw jasje. In de laatste aflevering hebben we een nieuwe versie gemaakt van ‘Hé jullie’. Solist Isabel Klein zong onder andere het nummer. Hoe was het om bij Kinderen voor Kinderen te zitten en wat vindt zij van de nieuwe versie?

Hoe ben je bij Kinderen voor Kinderen gekomen?

Ik zat toentertijd al een tijdje op zangles bij Babette Labeij. Zij was toen zangcoach bij Kinderen voor Kinderen. Ik had het enorm naar mijn zin tijdens de lessen en Babette vroeg mij toen een keertje of Kinderen voor Kinderen niet wat voor mij was. Toen ben ik auditie gaan doen en zo is alles begonnen.

Hoe was je ervaring bij Kinderen voor Kinderen?

Ik vond het geweldig om bij het koor te zitten! Zingen en dansen waren altijd al mijn grootste passies. Ook was ik al fan van Kinderen voor Kinderen voordat ik erbij kwam. Een jaar voordat ik bij Kinderen voor Kinderen zat, ging ik naar het optreden van Kinderen voor Kinderen 29. Dit was in de Johan Cruijff Arena. Ik was zo onder de indruk en dacht: Dit is het allergaafste ooit! Als je daar in de Johan Cruijf Arena mag optreden dan heb je het gemaakt. Stiekem hoopte ik dat we tijdens mijn tijd ook in de arena zouden optreden, maar helaas gebeurde dat niet meer.

Word je nog vaak herinnert aan Hé jullie en de tijd bij Kinderen voor Kinderen?

Niet heel vaak! Soms komt er weer een oud filmpje boven water doordat vrienden ontdekken dat ik ooit bij Kinderen voor Kinderen zat. Ze zijn altijd verbaasd en kunnen bijna niet geloven dat ik het meisje met de twee staarten en rode laarzen was.

 Doe je nog steeds iets met de muziek of ben je wat heel anders gaan doen?

Ja, zeker! Ik zing in een band waarmee ik elke week repeteer en regelmatig optreedt. Ik heb nooit geprobeerd om van muziek mijn carrière te maken dus heb ik mij ook gericht op andere dingen, zoals mijn studie Technische Wiskunde aan de TU Delft. Maar muziek maken en optreden, daar haal ik nog steeds super veel plezier en energie uit en ik ben blij dat ik dat altijd ben blijven doen!

Wat vind je van het nieuwe nummer en denk je dat het nog relevant is in deze tijd?

Ik vind het superleuk! Het nummer heeft een geweldig nieuw jasje gekregen, waardoor het echt een eigen liedje is geworden. De boodschap is nog steeds heel relevant, misschien zelfs meer dan ooit. Laten we hopen dat Den Haag het liedje hoort en erdoor geïnspireerd raakt!