Snack: Scary oogtaartjes
Benodigdheden
- Bladerdeeg
- Kant en klare vlaaivulling
- Een mengsel van 1 eidooier met 1 eetlepel water
- Diepvries-kersen
- Zwarte eetbare stift
- Witte eetbare verf
- Taartvormpjes
Stappen
1.Verwarm de oven op 180 graden en vet de taartvormpjes in.
2.Je begint met de bovenkant van het taartje. Hiervoor druk je met het taartvormpje een rondje uit een plakje bladerdeeg.
3.Voor de onderkant leg je een plakje bladerdeeg in het vormpje. Haal het overschot aan deeg weg met de hand.
4.Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg en vul het taartje met vlaaivulling.
5.Smeer het randje van de bovenkant in met het ei-water-mengsel. Plak die op het taartje, met de kant met het ei-water-mengsel naar beneden.
6.Dan is het tijd voor de oogjes: Snij een kers doormidden en plaats die in het midden van het taartje.
7.Het ooglid maak je van een half rondje bladerdeeg: Snij met een rond uitsteekvormpje een rondje uit een plakje bladerdeeg en halveer het rondje. Maak aan de platte kant huidplooien door streepjes te trekken met een mesje.
8.Smeer één kant van het ooglid in met het water-ei-mengsel en leg hem half over het kersje heen.
9.Smeer daarna het de hele bovenkant van het taartje in met het water-ei-mengsel voor een mooie glans.
10.Bak de taartjes in 20 minuten af in de oven en laat ze daarna goed afkoelen.
11.Teken met de witte verf een lijntje onder de kers en een klein stipje in het oog. Met de zwarte eetbare stift teken je wimpers op het taartje.
12.Om een bloed-effect te creëren, gebruik je de overgebleven kersen. Pureer deze met een staafmixer en maak hiermee de bloeddoorlopen ogen.