Snack: Moordtaart

Esther en Ayana hebben een bloederige moordtaart gemaakt. De perfecte snack voor op je crimeparty.

Benodigdheden

- Cake (De instructies voor de cake staan onder de stappen voor de moordtaart)
- Botercrème
- Chocolade
- Aardbeiensaus
- Rode kleurstof
- Nepmes
- Bewijzenbordje

Stappen

1. Smeer de taart af met een laag botercrème. En de taart in de koelkast.

2. Haal de taart uit de koelkast. Maak in de bovenste laag cake een gat met een lepel. 

3. Smelt de chocolade au bain-marie in een pannetje.

4. Smeer met een lepel in het gat, op de onderkant en de zijkanten, wat gesmolten chocola. Laat dit uitharden in de koelkast.

5. Ondertussen verwarm ja de aardbeiensaus in een pannetje. Voeg daar rode kleurstof aan toe, door de saus te verwarmen lost de kleurstof goed op. Giet het meeste van de saus in een Maatbeker. En laat de saus afkoelen in de koelkast. 

6. Laat wat saus in het pannetje zitten, dit mag je nog 1 minuut op het vuur laten doorpruttelen zodat het wat indikt. En laat de saus daarna afkoelen. Dit ga je gebruiken voor de decoratie.

7. Haal de taart en de saus uit de koelkast. Giet de saus in het gat in de taart, laat bovenaan het gat een rand van ongeveer 1 centimeter over.

8. Nu gaan we de bovenkant van het gat vullen met botercrème. Spuit een dunne laag botercrème in het gat, op de saus. Gebruik een spatel om de botercrème netjes glad te smeren. Wanneer je dit gedaan hebt, zet je de taart even in de koelkast

9. Haal de taart uit de koelkast. Op de bovenkant van de taart kan je een plasje “bloed” maken met de ingedikte rode saus. Hiermee kan je ook wat druppelend bloed langs de rand van de taart maken.

10. Steek het nepmes in de taart en plaats het bewijzenbordje erbij.

Benodigdheden Cake

- 360 gram biscuitmix
- 8 eieren
- 40 ml water 
- 15 gram cacao 
- Rode kleurstof
- 500 gram roomboter
- 500 gram poedersuiker
- Witte kleurstof
- Suikerspinstokken
- 2 bakvormen (20cm)

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. En vet twee bakvormen van 20cm in.

2. Mix de biscuitmix, eieren, water, cacao en de rode kleurstof met een mixer. Doe dit voor 8 minuten op hoog tempo. Daarna nog 2 minuten op langzaam tempo.

3. Giet het beslag in de 2 ingevette bakvormen.

4. Bak de cakes 30 minuten in de voorverwarmde oven.

5. Haal de cakes uit de oven. Laat de cakes eerst 15 minuten in het blik afkoelen, daarna kan je ze op een rekje leggen.

6. Mix de roomboter, poedersuiker en witte kleurstof tot een glad geheel.

7. Stop de botercrème in een spuitzak.

8. Als de taarten volledig zijn afgekoeld kan je ze over de lengte halveren. Is je bovenkant bol geworden? Haal hier dan ook een plak vanaf. Nu hou je in totaal 4 cakelagen over. 

9. Uit twee lagen halen we in het midden een cirkel. Hier gaat straks de aardbeiensaus in.

10. Pak een laag cake en spuit hier botercreme op, smeer dit uit en leg de volgende laag erop. En spuit ook hier weer een laag botercreme op en smeer uit. Dit zijn de twee zonder gaten. 

11. Leg vervolgens een cakelaag met een gat op de andere twee lagen. En spuit ook hier botercrème op en smeer dit uit. Leg hier de laatste cakelaag op.

12. Prik in de taart drie suikerspinstokken.

13. Zet de taart even weg in de koelkast, zo word de botercreme wat harder.