Snack: Pantercake
Benodigdheden:
- 235 gram Mix voor biscuitbeslag
- 3 eieren
- 25 gram water
- Kleurstof bruin en zwart
- 500 ml Slagroom
- 4 el Suiker
- 2 tl vanille extract
- 4 el Jam
- Vers fruit
- Vochtige theedoek
Stappen
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Meng de eieren, water en beslagmix. Meng het beslag 7 minuten met een mixer op hoge snelheid, daarna nog 3 minuten op lage snelheid.
3. Schep 2 keer 3 eetlepels beslag in twee kommetjes. Kleur één kommetje met de zwarte kleurstof en één kommetje met de bruine kleurstof. De kleurstof wordt in de oven nog wat donkerder. Houd hier rekening mee.
4. Doe het bruine en zwarte beslag in twee aparte kleine spuitzakken (je kan ook een boterhamzakje gebruiken).
5. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Maak hierop met het bruine beslag stippen.
6. Trek om de bruine stippen onderbroken randjes met zwart.
7. Bak de stippen 3 minuten in de oven zodat ze wat steviger worden.
8. Haal de stippen uit de oven en laat een ze beetje afkoelen. Stop ondertussen het witte beslag in een grote spuitzak.
9. Spuit het beslag zoveel mogelijk tussen de stippen, mooi verspreid over de bakplaat. Smeer het beslag uit.
10. Bak de cake 10 minuten in de oven.
11. Haal de cake uit de oven en haal het meteen met bakpapier en al van de bakplaat.
12. Leg er een vochtige theedoek overheen en rol de cake hier voorzichtig losjes in op. Je kan het bakpapier erop laten zitten.
13. Meng de slagroom met de suiker en vanille extract en klop het stijf.
14. Rol de cake uit, haal de theedoek er vanaf en leg op de cake een bakpapiertje. Draai de cake om en trek het bakpapier er vanaf. Je kan de panter stippen nu goed zien. Keer de cake nog een keer om met een nieuw velletje bakpapier. Zo liggen de stippen weer onderop.
15. Smeer de cake in met een dun laagje jam, houd aan de randen een strook vrij.
16. Smeer daaroverheen de slagroom.
17. Rol de cake nu aan de smalle kant op.
18. Kleed je pantercake nog mooi aan met vers fruit.