Snack: Gemaskerde bollen
Benodigdheden
- 14 appels
- 700 gram witte chocolade
- Chocolade kleurstof
- Ijsstokjes
- Eetbare parels
- Fondant
- Eetbaar glitter poeder
- Ronde uitsteekvorm
- Uitsteekvorm in de vorm van een masker
- Suikerbloemetjes
- Gekleurde veertjes
Stappen
1.Was de appels schoon en droog ze af.
2. Prik de ijsstokjes in je appel. Haal het vrijgekomen sap weg met een keukenpapiertje.
3. Smelt de chocolade en voeg hier de kleurstof aan toe.
4. Dip de appels één voor één in de chocolade. Laat ze even uitlekken boven het pannetje en zet ze daarna op een vel bakpapier.
5. Leg rondom het ijsstokje bovenop de appel wat eetbare parels.
6. Zet de appels in de koelkast.
7. Maak uit fondant kleine maskertjes met de uitsteekvorm en spray ze in met wat eetbare zilveren glitter poeder.
8. Doe wat gesmolten chocolade in een spuitzakje en versier je masker met stippen en krullen.
9. Rol wat fondant plat en prik met de ronde uitsteekvorm 8 cirkeltjes uit het fondant.
10. Leg deze in een strook op elkaar, zorg ervoor dat ze halverwege overlappen. Je kan ze met een beetje water vast plakken aan elkaar.
11. Rol de strook van onderaan op. Als je dat hebt gedaan zie je het roosje ontstaan. Haal aan de onderkant een stukje fondant weg.
12. Kneed van de groene fondant een blad en plak deze met wat water aan je roos.
13. Plak de roos op je maskertje. Versier de rest van het masker nog met wat parels en suikerbloemetjes.
14. Haal de appels uit de koelkast als ze zijn uitgehard.
15. Plak de maskertjes op de appels met wat water.
16. Plak op de stokjes de veren met een stukje dubbelzijdige tape.