
Snack: Valentijns Sweetheart Mocktail
Benodigdheden
- 1 kg verse frambozen
- Water
- Suiker
- Slagroom (250 ml)
- Eetbaar glitter
- Roze suiker
- Discodip (en suikerhartjes)
- Hart-lollies
- Roze en rode vouwblaadjes
- IJsklontjes
Stappen
1.Kneus de frambozen in een grote schaal met een pureestamper, verwarm de moes op een laag vuur in een pannetje, laat het niet koken.
2.Leg een schone theedoek in een maatbeker, giet de vruchtenpuree erin en neem de theedoek bij de punten bij elkaar. Draai de theedoek op en pers zoveel mogelijk sap uit de puree.
3.Meet het sap af, giet het in een pan en voeg per 100ml sap 85 gram suiker toe.
4.Verwarm de siroop op een laag vuur terwijl je blijft roeren. Je ziet dat de suiker geleidelijk oplost. Neem de siroop van het vuur vlak voordat deze gaat koken en verwijder met een schuimspaan het schuimlaagje.
5.Vul limonadeglazen voor 1/5 deel met siroop en vul ze af met water. Roer er een beetje eetbaar glitter doorheen en voeg de ijsklonten toe.
6.Klop de slagroom samen met 4 theelepels roze suiker stijf. Spuit deze m.b.v. een spuitzak op de limonade en versier de slagroom met discodip en suikerhartjes.
7. Voor de lolly cover: knip twee cirkels uit papier, vouw ze doormidden en plak ze met de ronde kanten onderaan aan elkaar vast. Knip aan de zijkanten de vorm bij tot hartvorm en knip het kleine hoekje onderaan af zodat je hier het lollystokje doorheen kan steken. Schrijf een boodschap op het hart voor jouw geliefde en steek de lolly in de cover. De lolly kan nu de mocktail in!