
Snack: Skipiste-taart
Benodigdheden
Voor de taart:
- 2 grote rechthoekige biscuittaarten (1 lage, 1 hogere)
- Botercrème
- Kokosrasp
Voor versiering:
- Pretselstokjes
- Groene smelt chocolade
- Gekleurde suikerparels
- Ski-poppetjes
- Eetbare stift
Stappen
1.We hebben 2 grote rechthoekige biscuittaarten: 1 lage en 1 hogere. Snijd de hoge taart diagonaal doormidden, beide helften stapel je zo op elkaar, dat er een piste-vorm ontstaat. Een eventueel uitstekend deel aan de achterkant snijd je bij.
2. Tussen de lagen en aan de hele buitenkant van de taart smeer je botercrème, hij hoeft niet megastrak afgewerkt te worden, het is namelijk wel leuk om een fluffy look te krijgen, net als echte sneeuw. Bedek vervolgens de botercrème-laag met kokosrasp om de sneeuw-look compleet te maken.
3. Nu gaan we de kerstboompjes maken: pak een vel bakpapier en leg hierop de pretselstokjes. Spuit groene smeltchocolade in een spuitzakje over de stokjes en maak een zig-zag patroon van smal naar breed, van boven naar beneden en laat een stukje over voor de stam.
4.Strooi gekleurde suikerparels op de nog natte chocolade en laat alles uitharden.
5.Voor de finishing touch: de finish vlag! Schrijf op een zure mat met eetbare inkt het woord “finish”, maak met een prikker 4 gaatjes in de hoeken en rijg er aan beide kanten een pretsel-stokje door. Prik de finish-vlag samen met de kerstboompjes en de ski-poppetjes in de taart.